Find den cykel du har brug for

At eje en cykel er for en dansker, lige så naturligt som at eje en bil. Jernhesten giver dig mulighed for at komme rundt, for at få god motion og for at nyde den friske luft, uden at skulle bekymre dig om benzin og parkeringsafgifter. Der er meget at vælge imellem. Skal du ned og købe en rummelig Christiania-cykel eller måske en let og fleksibel citybike? Hvilket materiale skal du vælge? indvendige eller udvendige gear? En cykel er ikke bare en cykel, det er et redskab, som skal passe til det formål, du skal bruge det til.

cyklist

Type

Overvej hvor du kommer til at køre henne. Hvis din cykel skal erstatte en bil, fordi du måske bor i byen, så vælg en med lad eller anden plads til oppakning. Hvis du primært bruger den til at køre lange strækninger til og fra arbejde, skal det måske nærmere være en solid damecykel eller en racercykel i kulfiber.

Gear

Udvendige eller indvendige? Der er fordele og ulemper ved begge. Indvendige gears ledninger er trukket igennem stellet. Den største fordel i denne sammenhæng er, at de ikke skal smøres så ofte, da de ikke er i direkte kontakt med luften og vejret. Den største ulempe er, at de er svære at reparere hvis noget går i stykker. På den anden side er der udvendige gear, som ikke er gemt inden i stellet. Disse bliver udsat for meget slid og kræver derfor en del pleje. De er også i vejen når du f.eks. skal parkere tæt på andre cykler, da disse let hænger fast og bliver ødelagt. Til gengæld er de nemmere at reparere, og derfor er det også ofte billigere, at få en cykelsmed til at udføre dette arbejde.

Størrelse

Når du har fundet ud af hvilken slags cykel du vil have, så skal du finde ud af, hvilken størrelse den skal være. mål fra bunden af foden og op til skridtet. Gå derefter på nettet, og find en tabel over hvor lang kranken på cyklen skal være for din specifikke højde. Du kan også tage denne information med ned i en cykelhandler. En god cykelbutik ved præcis hvilken størrelse cykel der passer til dig.

Tilbehør

Du behøver ikke meget hvis du har købt en god cykel, men husk i det mindste hjelmen og to gode cykellygter.

 

Jupiter Cykler Nørrebrogade
Nørrebrogade 209
2200 København N,
Tlf: 35 82 04 00

Comments0

Leave a Reply