Sundere liv: Fem nemme forbedringer

Glem alt hvad du har hørt om kure, detox og lange træningsforløb. Det er de færreste der har tid til det, og derfor bliver gode intentioner sjældent til handling. Her er fem sunde ting du realistisk kan opnå imens du passer jobbet, børnene og aftensmaden.

fysioterapi

1) Gulerødder. Vi ved alle sammen godt, at vi bør spise mere frugt og grønt, men for de fleste kommer det aldrig videre end tanken. En let måde at introducere mere grønt i din kost, er at bruge 10 kr. på en pose gulerødder. spis blot en gulerod når du alligevel ville tage en snack. Tilgængeligheden er det vigtigste, det skal være let og lige ved hånden.

2) Drikkevarer. Fald ikke i den fælde som hedder “frugtjuice”. De fleste produkter som bliver markedsført som frugtjuice indeholder ligeså meget, og nogle gange mere, sukker end sodavand gør. Hvis du har lyst til noget sødt at drikke, så kig på indholdslisten. Hvis sukker eller sirup står listet som en af de første fem ingredienser, så kunne du lige så godt drikke en cola.

3) Vand. Det er en meget sejlivet og udbredt myte, at vi bør drikke ufattelige mængder vand. Faktisk viser det sig, at indtagelse af mere end 2 liter vand om dagen ingen fordele har. Til gengæld har det en ulempe: det kan give dig en overaktiv blære, hvilket kan lede til en løs bækkenbund når du bliver ældre. Så hvis du ikke vil være inkontinent, så drik kun vand når du er tørstig – din krop ved bedst hvornår den har brug for det.

4) Kropsholdning. Det er ikke så vigtigt at du har den rigtige stol og at du sidder ret hele tiden, bare det, at du ikke sidder i den samme stilling for længe, kan spare dig for meget smerte. Du kan eventuelt finde en kvalificeret Fysioterapeut i Farum til at hjælpe dig med at forebygge skader i det daglige.

5) Terapi. Den mest besværlige ting på denne liste er den sidste: søg terapi. Du kan for eksempel finde en god klinik for Fysioterapi i Farum .Betragt dit helbred som du betragter dine tænder: der kan godt være problemer, som du ikke selv ser. Få et tjek en gang om året, for at sikre at din krop er lige så sund som du tror den er.

Sport og sundhedscenter
Rugmarken 23 C
3520 Farum
Tlf:  70 88 43 29

Comments0

Leave a Reply