Natlinser til nærsynede

Natlinser

Siden kontaktlinserne blev opfundet har der været en stor udfordring for brugerne af dem. Her er tale om friheden til at have dem i om natten. Det er irriterende at skulle have dem i og ud hver dag samt rense og passe på dem. Den gode nyhed er, at man nu kan få natlinser. Disse bruges ikke om dagen, men tværtimod om natten. Her sidder de oven på øjet og korrigerer dets form. Linserne kan kun bruges til nærsynethed, men det er et stort skridt i retning af, at kunne korrigere synet uden at skulle bruge briller, linser eller laserkirugi.

Hvorfor virker natlinser?

Linsen er fast, hvilket vil sige at den ikke former sig med øjet, den former i stedet øjet. I denne sammenhæng skal det nævnes, at behandlingen er helt smertefri. Grunden til, at ens syn er dårligt er, at formen på øjet er forkert. Forestiller man sig et kamera, vil man se, at et skarpt billede dannes ved, at strålerne af lys rammer hinanden og filmen præcist. Det samme sker i øjet. Hvis øjet er for aflangt er man nærsynet, fordi strålerne rammer lidt før nethinden, i den modsatte situation er øjet lidt for kort og de rammer nethinden for tidligt. Briller og linser ændrer det lys der skinnes på øjet, således at øjet ser verden rigtigt, natlinser ændrer formen af øjet, så det bliver mere rundt. Derved kan se rigtigt uden kompensation fra brillerne.

Hvordan er processen?

Processen er således at du får natlinserne og sover med dem. Den første dag og et par dage efter, vil du sandsynligvis stadig skulle bruge briller eller linser, imens din hornhinde ændrer sig. Efter nogle dage vil du kunne se helt klart om dagen, så længe du har linserne i hver nat. Stopper du igen med at bruge linserne vil du gå tilbage til den tilstand du havde forinden. Jo lavere styrke du bruger, jo mere effektiv vil behandlingen være, og jo længere vil den holde. Behandlingen er reversibel og har ikke nogle egentlige bivirkninger. Til gengæld kan det hos børn forhindre udviklingen af nærsynethed, således at de ikke bliver lige så nærsynede som de ville være blevet havde de blot brugt briller eller normale linser. Linserne udskiftes hvert år, da de over tid bliver beskidte og ændrer form. Find en dygtig optiker i Roskilde som kan hjælpe dig med at vælge den rettebehandling til dit syn.

 

Optik Nicolai’s

Skomagergade 10

4000 • Roskilde

Telefon: 46 36 01 02

Comments0

Leave a Reply