Sjove ting at lave i sneen

Snerydning

I vinterens mørke er der mange ting, man ikke kan foretage sig. Det er koldt og gråt, men der er også en positiv side. Med vinteren kommer sneen og god sne kan give mange timers sjov. Hvilke? Her er nogle stykker,

Snemænd. At bygge en snemand er nok noget alle har prøvet. Er man flere kan man prøve at konkurrere på at forme den sjoveste, sejeste eller mærkeligste snemand. Begræns gerne tilbehøret til grene og sten, så legen reelt handler om at lave snemanden og ikke om at pynte den mest muligt.

Sneskulpturer. Lidt i samme boldgade er skulpturer. Hvis der er meget sne, kan man prøve at bygge en statue man har set på et museum, snedronningens trone, en iglo eller lignende. Hvis man har mindre børn kan det være en fordel at forme en slags klodser til dem som de kan bygge med, for at give dem større succes med projektet.

Snehuler. En god snehule er dyb nok til at man kan sidde i den, og har et tyndt nok tag til, at der ikke nogen der kommer til skade, hvis det braser sammen. Har man en stor snedrive som følge af snerydning, kan man lave denne om til en hule. Skulle hulen kollapse inden man er færdig, kan det hurtigt laves om til en rutchebane eller en snestol.

Snefort. Dette er nok den mest udfordrende af dem alle på denne liste. For at bygge dette bør man finde en form til at lave “mursten” i. Dette kan være en gammel plasticbøtte eller lignende. Sneen pakkes meget tæt ned i bøtten og vendes ud, hvorved man har lavet en sten til sin væg. Murstenene pakkes herefter til en væg med løs sne. Der laves så en mur der er bred nok til at alle kan sidde bag den, og herefter stables flere sten ovenpå den. Denne leg kan både føre til en sjov sneboldkamp, men kan også være en god øvelse i statik for større børn, hvordan bygger man den stærkeste mur?

Sne kan være sjovt at lege i, men det er ikke sjovt at køre i. Snerydning er derfor vigtigt, således at alle kan være sikre, om de kører bil, cykler eller bare går på gaden. Du har pligt til at rydde sne foran dit hus og foran din virksomhed. Du kan hyre et firma til snerydning i København eller i resten af landet.

 

Snevagten A/S
Bjerringbrovej 46
2610 Rødovre
Tlf: 3871 1700

 

Comments0

Leave a Reply