Derfor er røntgen hos tandlægen vigtigt

Røntgenbillede

Røntgen af tænderne benyttes for at skabe et overblik over mundens tænder og knogler og deres sundhedstilstand.

Formålet med røntgenbilleder af tænder

Med røntgen er det muligt for tandlægen at opdage eventuelle tandproblemer, så de kan behandles hurtigst muligt. Det er på den måde muligt at forudse problemer, inden de bliver større end højst nødvendigt. Det gør behandlingen langt mere effektiv og præcis, når tandlægen har røntgenbilleder af deres patienters tænder. Det er en stor fordel for tandlægen at have røntgenbilleder, da behandlingsmulighederne på denne måde optimeres. Det er eksempelvis nyttigt til behandling af huller i tænderne. Røntgenbillederne kan vise forstadier til huller i tænderne, hvilket muliggør, at behandlingen kan påbegyndes med det samme. Problemets størrelse mindskes derfor, da problemet ikke får lov til at udvikle sig. Røntgenbillederne kan også vise begyndende huller i tænderne de steder, hvor tandlægen normalt ikke kan se under tandeftersynet. Det er især en fordel, hvis der er flere tænder, som er tætsiddende. Billederne viser også andre former for tandproblemer, så de kan behandles hurtigst muligt. Røntgenbillederne er ikke kun til for at kunne belyse tandproblemer – røntgenbillederne kan også benyttes til at undersøge tandstillingen med henblik på kosmetiske tandbehandlinger.

Hvem skal have taget røntgenbilleder?

Der foretages ofte røntgenbilleder op til større behandlinger, så tandlægen har fuldt overblik over problemets størrelse. På den måde er det også muligt at opdage andre problemer, så det hele kan behandles på samme tid. De fleste tandlæger foretrækker dog på forhånd at have taget røntgenbilleder af alle deres patienters tænder, da det mindsker risikoen for, at tandproblemerne øges. Patienter får således de bedste forudsætninger for at forebygge tandproblemer ved at lade tandlægen tage røntgenbilleder.

Røntgenbilleder er en god investering

Det kan spare mange dyre timer i tandlægestolen at have fået taget røntgenbilleder, så eventuelle problemer opdages tidligt i processen. Det er en god investering at få lavet røntgenbilleder, inden det er en nødvendighed. Der findes blandt andet en prisvenlig tandlæge i København K, som tilbyder billige røntgenbilleder i høj kvalitet, så huller i tænderne kan opdages. Tandlægen giver de bedste forudsætninger for patienten ved at tage røntgenbilleder af tænderne og efterfølgende undersøge tænderne ved de regelmæssige tandeftersyn. Den forebyggende tandpleje bliver netop vægtet højt for at undgå tandproblemer. Røntgenbilleder bør uden tvivl vælges, så tandlægen kan behandle patienten bedst muligt. Det er billigt og hurtigt at få foretaget røntgenbilleder, og det er endnu hurtigere at få foretaget røntgenbillederne, hvis du vælger en central tandlæge ved Nørreport eller den nærmeste station.

 

Tandlægerne Rømersgade

Rømersgade 3, st

1362 København K

Tlf: 33 33 89 90

 

Comments0

Leave a Reply