Undgå smertefulde isninger i dine tænder

Tandpine

Hvis du oplever smertefulde isninger i dine tænder ved indtagelse af eksempelvis varme eller kolde drikkevarer, lider du højst sandsynligt af tandfølsomhed. Det er ikke unormalt at opleve isninger i tænderne, da der er mange personer, som er tandfølsomme. Isninger i tænderne kan også opleves, hvis du indtager for meget surt eller sødt. Grunden til at du oplever isninger i dine tænder er fordi dine tænders emalje er blevet for tyndt. Dine tænders emalje kan blive for tyndt på grund af slid, eller hvis du indtager for meget sødt eller surt, uden at børste dine tænder ordentligt. Så bliver dine tænders emalje tyndere, og emaljen beskytter derfor også mindre, så der er større risiko for at få huller i tænderne.

En anden årsag til isninger i tænderne kan være at dit tandkød har trukket sig tilbage, så din tænder er mere blottede og følsomme end normalt. Hvis dine tænders emajle er for tynd, eller tandkødet trukket tilbage, vil du lettere opleve smerter i dine tænder på grund af isninger. Du kan også opleve isninger i tændernes, hvis du skærer tænder eller har knækket noget af din tand af, så emaljen mangler. Du har også risiko for at få isninger i tænderne, hvis du har fået tandblegning.

Heldigvis kan din rutinerede tandlæge i Århus eller andre steder i landet hjælpe dig, så du får mindsket dine smertefulde isninger i tænderne. Her undersøger tandlægen, hvad årsagen til isningerne kan være. Herefter er der muligvis flere ting, som du selv kan gøre for at forebygge isningerne. Din tandlægen kan også udføre plastfyldninger, hvis du har ødelagt emaljen på dine tænder på grund af slid, eller har slået en flig eller større af tanden. Ved at lave plastfyldninger bliver dine tænder fri for isninger med en behandling, som er smertefri. Derfor er der intet at frygte ved denne behandling, da den blot mindsker smerten i tænderne for dig.

På denne måde undgår du også dyre tandlægeregninger på ved at få rettet op på skaden på emaljen i tide. Det er muligt at finde en prisdygtig tandlæge med studierabat i Århus eller i andre storbyer, så du også bedre har råd til at slippe af med dine isninger, selvom du er studerende. Du får behandlet isningerne, og du undgår derfor smertefulde isninger i dine tænder til en overskuelig pris.

 

 

Tandlægerne Frederiksgade

Frederiksgade 67

8000 Århus C

Tlf.: 86 12 11 45

E-mail: info@tandfred.dk

 

 

 

 

Comments0

Leave a Reply